fbpx

Alatskivi Mõisamaitsed

Degusteerimine

Grupi suurus 10-45 inimest.

Alatskivil, lossi ümbritseva kiviaia taga, asub vana mõisaaegne jääkelder, mis on saanud uue hingamise. Just selles ajaloolises hoones saab tutvuda kohaliku kultuuri ning käsitööna valmistatud puuvilja- ja marjaveinidega. Degusteerimise töötoas saab proovida viit erinevat veini koos äraarvamismänguga koostisosadest. Anname  ülevaate ka veini valmistamise protsessist, pilkupüüdvast Alatskivi mõisast ja kohalikest maitsetest.

Hinnad: 9€/inimene (5 erinevat veini) või 14€/inimene (5 erinevat veini koos kohalike tootjate poolt valmistatud suupistetega).

 

Teised töötoad

Ivan Tšai valmistamine

Juunis, juulis, augustis, septembris korjame ise looduses ahtalehise põdrakanepi lehti ja töötleme neid traditsioonilisel meetodil. Õpite, kuidas oma tarbeks seda imelist teed valmistada.

Seebikeetmise õpituba

Alustuseks teeme selgeks seebi koostisosad, arvutame ja koostame ise retseptid, seejärel kaalume materjalid ning keedame kokku kaks toredat seepi. Keedetud seebid saate koju kaasa.

Hirveaia kella viie tee

Soovitatavalt õhtul kell viis (erandina ka muul ajal) maitseme 5 erinevat traditsioonilisel meetodil omavalmistatud fermenteeritud teed (kuulus Ivan Tšai, viinapuulehed, pärnaõied, sõstralehed jne)

Hirveaia kella viie tee

Külasta meid